Vegetariánská pánev
Ahoj,
dnes bych ráda něco přidala do food sekce. Nejsem
vegetariánka ale tuto restovanou zeleninu na wok pánvi vážně miluji, proto jsem
se rozhodla, že se s vámi o tuto dobrotu podělím.
1 lilek
cca. 12 žampiónů
hlívu ústřičnou (balení)
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
1 zelenou papriku
2 cibule šalotky
500g cherry rajčátek
1 cuketu
olivový olej
balsamico olej
česnek
žampióny a hlíva ústřičná |
Lilek a cuketu pokrájíme na plátky široké cca. 1 cm,
posolíme a necháme vyskládané na prkénku. Tři barvy paprik použijeme pro
barevnost, všechny pokrájíme na čtverečky. Žampióny nakrájíme na plátky a hlívu
ústřičnou také. Rajčátka necháme celá. Šalotku pokrájím na malé kousky spolu s
česnekem.
Uplakaná cuketa, alias reakce cukety a lilku na sůl. |
Na wok pánev nejdříve naleji olivový olej a orestuji cuketu
a lilek. Poté přisypu nakrájenou šalotku a česnek, osmahnu. Dále přidám hlívu a
žampióny. V dalším kroku přisypu tříbarevné kapie (papriky). Můžeme jídlo
obohatit i 2-3 snítky rozmarýnu. Přileji balsamico olej, promíchám a nechám 25
minut vydusit. Na závěr přidám cherry rajčátka. Dosolím, opepřím podle chuti.
Je to vážně moc dobrý (y).
Kiss,
B.
Vegetariánská pánev je ta nejlepší pánev! Nedávno jsem si i kvůli nové stravě, protože přešel na vege i manžel, pořídila novou remosku , díky jednomu testu z internetu... Ptáte se proč? Protože zdravé jídlo je důležité!
OdpovědětVymazat