Chia Pudding

Ahoj!
Dnešní post bych ráda věnovala zázraku jménem chia semínka . Chia, věc které jsem poslední dobou naprosto propadla. Chia chléb, chia s jogurtem, chia s citrónovou šťávou…
K čemu jsou vlastně chia semínka dobrá? Obsahují spoustu živin, které jsou našemu tělu prospěšné. Nejdůležitější vlastností ale je to, že semínka se na sebe dokáží vázat vodu, tím můžeme docílit hydratace našeho těla i několik hodin po vypití/snězení daného výrobku z chia semínek. Jak je známo, pitný režim je důležitý jak pro fyzické, tak psychické aktivity, proč se tedy takto jednoduše a chutně zároveň nehydratovat?
Můj nejoblíbenější recept, na kterém se podílí chia je kromě chia chleba, chia puding.



Chia s jogurtem a ovocem
Jak na něj?
Nejprve si odměříme 200ml mléka (je na vás jaké zvolíte- mandlové,kokosové,obyčejné...).  Poté rozmixujeme spolu s banánem, opět, je na vás jestli s banánem, ananasem, nebo jiným ovocem). Nepřidáváme žádný cukr ani nic podobného. Směs si nalejeme do skleničky přidáme chia semínka a necháme přes noc (nebo minimálně 6 hodin) odležet. Semínka absorbují tekutinu, nabydou a kolem sebe rozprostřou gelovou vrstvu. Ráno sami poznáte, že vaše „mléko se semínky“ vypadá už jako puding. Můžete si ho ozdobit ať už jogurtem s marmeládou, ovocem nebo müsli? Je to jen na vaší chuti. Můj chia puding byl banánový s vanilkovým tvarohem a s bezlepkovým müsli:)
Dobrou chuť!
B.

Chia pudding


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Mé oblíbené Renovality olejíčky - CO DOPORUČUJI?

Jak probíhá casting Elite Model Look?

Olejíčková mini review II.